دیزل ژنراتور
نوشته شده توسط : غریبه

دیزل ژنراتور نوعی ژنراتور است و در مواقع اضطراری برای تولید برق مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه دیزل ژنراتور متشکل از یک ژنراتور و همچنین یک موتور دیزلی می باشد. دیزل ژنراتور برای تامین برق مورد نیاز خود، باید نیروی مکانیکی تولید شده را به ژنراتور انتقال دهد. به طور کلی دیزل ژنراتورها دستگاه هایی برای تولید برق بوده و برای به راه انداختن آنها از گازوئیل  استفاده می شود. در حقیقت دیزل ژنراتور همان موتور برق است و در مکان های مختلف برای تولید برق به کار برده می شود.

 دیزل ژنراتورها در اماکن مختلف به ویژه در مکان هایی که برق به طور موقت قطع است، استفاده می شوند. بیشترین مصرف دیزل ژنراتور ها، در زمان قطع برق است ولی با این وجود از بعضی از انواع دیزل ژنراتورها برای مصارف دائمی  استفاده می شود. مبنای تولید دیزل ژنراتورها بر مبنای نیرویی است که برای تولید برق دارند و به این ترتیب در ابعاد و اندازه های مختلفی طراحی و تولید می شوند. بعضی از انواع دیزل ژنراتورها می توانند تا 250 ولت آمپر برق تولید کنند و این نوع دیزل ژنراتور ها بیشتر برای تولید برق اضطراری مورد استفاده قرار می گیرند. دیزل ژنراتور هایی که سایزشان کوچک است، توانایی تولید برق بیش از 200 ولت آمپر را ندارند. این نوع دیزل ژنراتور بیشتر در مواقع اضطراری به کار برده می شود. علاوه بر این دیزل ژنراتورها برای تامین برق روشنایی و همچنین برای نیروی محرکه وسایل نقلیه بزرگ از جمله کشتی ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 دیزل ژنراتورها با توجه سوختی که مصرف می کنند به سه نوع بنزینی، گازوئیلی و دیزلی تقسیم می شوند. به طور کلی دیزل ژنراتور ها مزیت های زیادی دارند و مهمترین مزیت  آنها در ارتباط با میزان سوخت مصرفی شان است و مصرف سوخت موتورهای دیزلی در مقایسه با موتورهای بنزینی خیلی کمتر است. با توجه به این که موتورهای دیزلی، فاقد کاربراتور هستند، استهلاک آنها نسبت به بقیه موتورها کمتر است زیرا این موتورها نیازی به تعویض شمع ندارد. از دیگر مزیت های موتورهای دیزلی ارزان بودن سوخت مصرفی آنها نسبت به سوخت های بنزینی است و به همین دلیل می توان گفت موتورهای دیزلی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر می باشند.

 به طور کلی دیزل ژنراتور ها نسبت به موتورهای بنزینی عمر طولانی تر و عملکرد بهتری  دارند و به طور متوسط موتورهای دیزلی در مقایسه با موتورهای بنزینی ماندگاری بیشتری دارند. با توجه به مزیت هایی که دیزل ژنراتورها دارند می توان گفت منبع بسیار مهمی برای تولید برق اضطراری و تولید برق موقت بوده و در صنایع مختلف نقش مهمی ایفا می کنند.

 دیزل ژنراتورهایی که سایز بزرگ تری دارند، در مقایسه با دیزل های کوچک تر، عملکرد بهتری دارند و همانطورکه قبلاً اشاره شد، ارزان بودن سوخت مصرفی آنها بزرگ ترین مزیت آنها است. معمولاً دیزل ژنراتور ها به شکل دو تایی در اتاقک موتور نصب می شوند. هنگام نصب دیزل ژنراتورها باید دقت زیادی شود در غیر این صورت اگر مشکلی در قسمتی از موتور ایجاد شود، ممکن است به طور ناگهانی هر دو دیزل ژنراتور از کار بیفتد. دیزل ژنراتور ها از قطعات مختلفی از جمله موتور، منبع تغذیه، سیستم سوخت، تنظیم کننده ولتاژ، شارژ باطری، صفحه کنترل و قالب مونتاژ اصلی تشکیل می شوند.

گیج دما

گیج دما که به نام های دیگری همچون ترموتر و دما سنج عقربه ایی و آنالوگ نیز معروف است، یکی از ساده ترین ابزارهایی است که تا به حال همه افراد به شکل های مختلف با آن سر و کار داشته اند. به طور کلی گیج دما ابزاری است که با استفاده از آن می توان دمای محیط یا دمای یک جسم را اندازه گیری کرد. این ابزار دارای قالب های متفاوتی بوده و به شکل های مختلف می تواند درجه حرارت را اندازه بگیرد.

گیج دما یا ترمومتر آنالوگ از نظر کاربرد تفاوت هایی با ترانسمیتر دما دارد. ساده ترین نوع دماسنج، دماسنج هایی جیوه ایی هستند و معیار اندازه گیری آنها، تغییر حجم جیوه به خاطر گرما می باشد.

گیج دمای آنالوگ که به عنوان ترمومتر آنالوگ یا دما سنج عقربه ایی نیز معروف است، تا حد زیادی در پتروشیمی استفاده می شود زیرا گیج های دمای آنالوگ بر خلاف گیج های دمای دیجیتال، برای اندازه گیری دما از جریان الکتریسیته استفاده نمی کنند. زیرا این امکان وجود دارد جریان برق در شرکت های پتروشیمی، موجب انفجار شود.

نحوه عملکرد گیج دما با توجه به مدل های مختلف آن متفاوت است. در حقیقت می توان گفت کارکرد دما سنج جیوه ایی برای تشخیص تغییرات ناشی از حرارت، با نحوه کار کردن آن در دما سنج های لیزری و دیجیتالی تفاوت هایی دارد. ساده ترین مدل های گیج های دما، می توان به دما سنج های جیوه ایی و الکلی اشاره کرد. عملکرد این دو مدل شبیه به هم بوده و مبنای کار آنها به تغییر حجم ماده درون دما سنج بستگی دارد.

گیج دما کاربردهای متنوع و مختلفی دارد. یکی از متداول ترین کاربردهای این ابزار، استفاده در پروژه های پزشکی برای اندازه گیری دمای بدن و تب است. علاوه بر این از گیج دما می توان در پروژه های آزمایشگاهی برای اندازه گیری دمای محیط و همچنین دمای محل انجام واکنش نیز استفاده کرد. گیج دما همچنین در لوازم و تجهیزات خانگی از جمله مایکروفر و تجهیزات آشپزی نیز قابل استفاده است.

 

 

ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار یکی از پرکاربردترین تجهیزات ابزار دقیق بوده و علاوه بر این از مهمترین تجهیزات سیستم اتوماسیون صنعتی به حساب می آید. از ترانسمیتر فشار برای کنترل فرآیندهای صنعتی مثل اندازه گیری فشار گاز یا مایع استفاده می شود. ترانسمیترهای فشار به روی لوله ها و مخازن و در نقاط اندازه گیری نصب می شوند و می توانند به طور دقیق فشار گاز و مایعات را اندازه گیری کنند. برای خواندن مطالب بیشتر در مورد ترانسمیتر فشار به لینک زیر بروید:

https://co-asa.com/pressure-transmitter/

 در حقیقت ترانسمیترها از سه بخش تقویت کننده، مبدل و سنسور تشکیل می شوند. علاوه بر این ترانسمیتر فشار برای کنترل فشار و نشان دادن مقدار فشار نیز استفاده می شود. ترانسمیتر فشار این توانایی را دارد که سطح مایعات موجود در مخزن را به طور دقیق اندازه گیری کند و این امر یکی از مزیت های بزرگ این دستگاه محسوب می شود. علاوه بر این ترانسمیترهای فشار می توانند در همه شرایط، تغییرات ناشی از فشار را اندازه گیری کنند. ترانسمیتر فشار بعد از اندازه گیری فشار، تغییرات فشار را به صورت یک عدد دیجیتالی در نمایشگر گزارش می دهد.

بعضی از ترانسمیترهای فشار، وابسته به مواد پیزوالکتریک هستند و به همین دلیل قادر به تشخیص نیروی مکانیکی هستند. این نوع از ترانسمیترها می توانند انرژی مکانیکی را تبدیل به انرژی الکتریکی نمایند. به طور کلی می توان گفت بخشی از ترانسمیتر فشار، وظیفه دارد فشار موجود را اندازه گیری کند و بخش دیگر این دستگاه می تواند نتایج به دست آمده را انتقال دهد. ترانسمیتر فشار مزایای زیادی داشته و تقریباً با همه محیط ها سازگاری دارد. مهمترین مزیتی که ترانسمیتر فشار دارد این است که حتی به صورت مستغرق نیز قابل استفاده است. ترانسمیتر فشار این توانایی را دارد که به طور مستقیم سطح فشار و همچنین فشار تفاضلی را اندازه گیری کند. با توجه به این که مواد پیزوالکتریک برای طراحی و ساخت ترانسمیترهای فشاربه کار برده می شود این نتیجه حاصل می شود که این مواد مقاوت بالایی در برابر میدان الکترومغناطیسی و میدان تابشی  دارند.





:: برچسب‌ها: دیزل ژنراتور ,
:: بازدید از این مطلب : 419
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 خرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: